Gårdshuset och lite om fastighetens förändring

Vi har ett gårdshus på tomten eller som det står beskrivet i svenska gods och gårdar, ekonomibyggnad uppfört ca 1922. Två förråd och en bostadsdel troligen använd som generationboende. Samhället vi bor i är ett brukssamhälle. Då vårt hus byggdes var det till stor del ett jordbruksamhälle och som sagt ett samhälle som hade ett pappersbruk. Vårt hus omgavs av ett par jordbruksfastigheter. Runt vårt hus var det potatisland, det något vi fått berättat för oss av äldre och det baseras på deras minnen. Tomten styckades av på 70-talet till två tomter. Vilket har gjort en del äldre i byn lite förvirrade eftersom att det väldigt länge var en stor odlingsfastighet. Nu två friköpta tomter. Den andra halvan ägs av barnbarn till de som övertog huset 1915 som jag har förstått det hela. Han har tyvärr inget minnen av betydelse från huset.

Gårdshuset som vi säger är ett drömprojekt när vi kommit i ordning i bostadshuset, då ska det få bli gästboende iallafall sommartid, drömmen är att kunna sätt in en gammal järnkamin där. Men det är som sagt ett drömprojekt.

 

2013-06-25 16.39.47

2 tankar om “Gårdshuset och lite om fastighetens förändring

    • Ja det kan man tycka, tyvärr är det synlig himmel innifrån runt skorstenen och och det behöver åtgärdas innan det ens är aktuellt att göra det möjligt att använda som gästboende. Sen har det satt sig ordentligt i hörnen och i stort sett hela huset behöver lyftas. Känns lite skrämmande huset är en värdig åldring och vi vet inte vad det tål för ingrepp.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s