Julstämning

Den här julen har varit lugn och stillsam med mycket julstämning för min del. Det är länge sedan jag hade så mycket julstämning. En vit jul med gnistrande snö och ett julbord där kvalite hade gått före kvantitet. Något som kändes helt rätt. Min dröm är ett helt ekologiskt och hemlagat julbord. Det får kanske bli nästa år. Då väljer jag hellre bort några rätter istället. Saker jag absolut vill ha på ett julbord är gravad lax, tjälknöl , köttbullar i år hemgjorda av älgköttfärs och förstås julskinka. Vi åt och myste och Håkan tomtade hos några och efter det så delade vi ut juklappar. Känns bra att ha tagit taktpinnen över hur vi vill ha en julafton. Lugn och ro och mys, före prestationsångest och stress.

IMG_7340[1]

Eftersom att Emelie i år var enda barnet på julafton så fick hon i huvudsak alla julklappar. Hon ville vara tomtenisse men det övergav hon. Det gick ju inte att öppna paket och dela ut samtidigt.  I år fick vi alster skapade på träslöjden. Sött och gett från hjärtat och saker hon var stolt över. Hon hade till och med skrivit på ett paket. ”Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden”. En klassiker som tydligen har bra hållbarhet. Lagom med julklappar med mycket egen tillverkade saker. Emelies slöjdalster och tavlor målade av Håkans pappa.

2014-12-24 14.59.26

Emelie fick en stor legobyggsats som skulle vara klar innan hon skulle sova. Så hennes pappa fick snällt hålla ut till 01.00 på natten. Juldagen så sover hon iallafall till 10.45 vilket är ett rekord. En underbart mysig och lugn julafton med mycket stämning.

2014-12-24 21.52.27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s