En ny upptäckt i köket,minipizzor

Jag har en dotter som inte är så förtjust i saker som innehåller bröd. Pizza,hamburgare,smörgåsar och matpajer är sånt som hon är lite skeptisk till. Så idag gjorde jag en vild chansning och gjorde minipizzor. De fick hon själv fylla med tomatpuré,ost och skinka och rödlök. Jag  gräddade dem och oväntat nog så åt hon. Receptet sa två stycken pizzor. Jag gjorde fyra i storleken som är en lämplig portionsstorlek för henne. Går att äta kalla, som en del i en matsäck då man ska äta ute. Istället för smörgås och kalla plättar/pannkakor. Sen var det enkelt och snabbt att göra. En annan fördel, är att kylskåpets innehåll kan ju styra vad man fyller dem med. Överbliven köttfärssås, vegetariskt som jag gjorde med paprika och rödlök,skinka och skaldjur eller annat man tycker om och har hemma.

Recept på minipizzor  2st 2portioner styck eller 4st i portionstorlek  (tar ca 30-40 min att göra)

2,5 dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1krm salt

1msk olja

1dl vatten

fyllning efter tycke och smak 

tomatpuré, ost, skinka, köttfärs, korv, skaldjur mm

Gör så här

Gör degen utifrån receptet ovan, dela in den i två bitar och kavla ut dem . Fyll dem med valfri fyllning. Grädda i mitten av ugnen på plåt med bakplåtspapper på 225 grader i 12-15 min, så de får en gyllenbrun färg. Gör man fyra små pizzor så bör man ha lite extra uppsikt för det går fortare. Mina små blev lite övergräddade.

20140716_182853

Minipizza fylld med tomatpuré,ost och skinka. Perfekt picnicmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s