Gårdshuset

Entre bostadsdel

Vi har ett gårdshus som har två stora förrådsutrymmen plus en bostadsdel som inte varit i bruk sedan 60-talet. På övervåningen  finns det en stor förrådsdel och en snickarverkstad.

Spökverkstad

Emelie och hennes kompisar kallar huset spökhuset och övervåningen för spökverkstan. De hade en gång lagt upp kaka och hällt upp saft för att spökena skulle få. Ja antar att de spöken som skulle äta hade svans  och kallas lite fint för små gnagare. Så den lilla serveringen plockade jag bort då spökenas kompisar inte såg. Annars så sväljer denna byggnad på tok för mycket skrot som vi egentligen inte behöver. Antar att den där gårdsloppisen många tycker att vi borde ha egentligen är en bra ide. Fast inte i år kanske nästa sommar det får tiden utvisa.

inrednig 60-tal

I vår  ska eventuellt bostadsdelen renoveras och få fungera som gästhus. Planen är att det ska göras till våren. Men det styrs av det som ska göras i huset är någorlunda klart och förstås ekonomin.Skulle kännas bra att erbjuda våra övernattande gäster ett eget krypin. Så vi samlar på oss material till detta allt eftersom. Fast det som måste göras innan det går att inreda där är att höja huset i hörnen och laga taket runt den gamla skorstenen. Sedan kan man börja fixa insidan.

köksskåp från 60-talet

Vi har fått användning av mycket av virket som funnits därute. Känns lte av en lyx att bara gå dit och leta om man behöver något för har man tur så finns det där. Sambon har även fått bra förvaring till alla verktyg som han har. Även en fin arbetsbänk som han fått av hans pappa. Sakta börjar en ordning skapas där ute så allt blir lättare att hitta. Nu ska jag muta in en hörna för mina trädgårdsprylar och mina små projekt

En tanke på “Gårdshuset

  1. Det gul fina imitationsmålade köksskåpet är äldre än 60-tal. Kan vara 30- men troligen 1940-tal. Ser ut att vara snett och kan i så fall vara nederdelen av köksskåp som flyttats hit från stora bostadshuset.

    Är inte gårdshuset en bagarstuga med bakugn som var så vanligt i norra delen av landet förr?

    Om du lägger in en arkiv-widget (och kanske även kategorier där t ex inlägg om gårdshuset blir en kategori) blir din blogg ännu mer lättläst och lätt att hitta i 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s